De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PLOT oefenhal: perspectiefzicht

Vlaanderen Circulair zet oefenhal PLOT in de kijker!

dinsdag, 27 februari 2018

Vlaanderen Circulair is het knooppunt en de inspirator voor de circulaire economie in Vlaanderen. Het is een partnerschap van overheden, bedrijven, middenveld en kenniswereld die samen actie ondernemen. Op zijn website zet het "doeners" op het vlak van circulaire economie in de kijker. Deze eer viel te beurt aan de provincie Limburg voor de bouw van de multifunctionele oefenhal voor PLOT op de vroegere mijnsite van Zwartberg.

Eén met de omgeving!

De provincie Limburg, het Bouwbureau en de ontwerper a’tract architecture gaan met de bouw van de nieuwe oefenhal verder dan de "klassieke" duurzame maatregelen op het vlak van energie- en waterbeheer. Ze scharen zich achter het principe van "circulair bouwen". Het gebouw wordt "slim" ontworpen en "demonteerbaar" gebouwd.

De bouwmaterialen kunnen bij de sloop opnieuw en zonder kwaliteitsverlies in de keten gebracht worden. Dat vraagt niet enkel een flexibel ontwerp, maar ook een inspanning van de andere actoren in de keten, zoals fabrikanten, wetgevers, opdrachtgevers, aannemers en slopers.

Het provinciebestuur wil de kennis die het opdoet in het bouwproces breed verspreiden. De Afdeling Milieu en Natuur zal in samenwerking met Dubolimburg, het provinciale steunpunt duurzaam bouwen en wonen, workshops organiseren. Dubolimburg heeft de nodige expertise in huis om zowel particulieren, overheden, professionals, ngo's als onderwijsinstellingen te adviseren op het vlak van duurzaam bouwen. 

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.