De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Verpleegkundige helpt bejaarde man recht te staan

Te weinig jongeren om vergrijzende verpleegkundigen te vervangen

vrijdag, 03 maart 2017

De zorgsector staat voor belangrijke uitdagingen. Parallel aan de stijgende zorgvraag groeit ook de vraag naar nieuwe zorgmedewerkers. De instroom van zorgverstrekkers is nu al een aandachtspunt, maar de problematiek zal nog verder toenemen. Zeker wanneer de volgende jaren duizenden zorgverleners op pensioen gaan. “Het slimmer inzetten van de zorgverleners vormt een belangrijk en efficiënt instrument om de groeiende arbeidsbehoefte in de zorg vlotter in te vullen. Om zorgactoren te inspireren en aan te moedigen hier zelf mee aan de slag te gaan, heeft POM Limburg gisteren het event ‘Innovatieve Arbeidsorganisatie’ georganiseerd”, aldus gedeputeerde van Economie en voorzitter van POM Limburg Erik Gerits.

Sterke vergrijzing

Het event kadert in één van de projecten die de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Limburg in het kader van SALK heeft uitgevoerd om een voldoende instroom van nieuwe zorgverleners te garanderen. Eerder werd er o.a. al promotie gevoerd voor de zorgberoepen, en is er onderzoek gedaan naar het combineren van twee deeltijdse banen binnen meerdere zorginstellingen.

“De afgelopen vijf jaren steeg het aantal verpleegkundigen ouder dan 50 in Limburg met 42 %. Dat betekent dat er de komende jaren heel wat verpleegkundigen op pensioen zullen gaan. De arbeidsplaatsen krijgen we onmogelijk met de actuele instroom opgevangen. Bovendien wordt het probleem in Limburg nog verscherpt door de bijkomende nood aan zorg als gevolg van de sterke vergrijzing,” aldus gedeputeerde en voorzitter van POM Limburg Erik Gerits.

Nieuwe organisatiemodellen

Onder impuls van de POM en met middelen uit het SALK hebben verschillende zorgorganisaties daarom via 12 kleinere projecten nieuwe arbeidsformules en organisatieontwikkelingen uitgetest om het werk voor de zorgverlener ook in de toekomst werkbaar te houden en om de kwaliteit van de zorgverlening in te waarborgen. Vanuit deze cases zijn gisteren een viertal workshops georganiseerd. Afgewisseld met presentaties van Regine Van Ackere (Raadgever Gezondheidszorg van minister van Welzijn en Volksgezondheid Jo Vandeurzen), Geert Van Hootegem (professor KU Leuven) en Lon Holtzer (Vlaams Zorgambassadeur) is duidelijk gebleken hoe sociale innovatie de werkomstandigheden kan verbeteren en de zorgberoepen aantrekkelijker kan maken.

“De efficiëntiewinst die gepaard gaat met een innovatieve arbeidsorganisatie moet andere zorg- en welzijnsorganisaties motiveren om deze principes ook binnen hun eigen organisatie toe te passen. Limburg zal zich zo als voortrekker op het vlak van innovatieve arbeidsorganisatie in de zorgsector kunnen positioneren”, besluit gedeputeerde Erik Gerits.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.