De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

POM Limburg

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Limburg voert het sociaal-economisch beleid van de provincie Limburg uit. De activiteiten van POM Limburg concentreren zich hoofdzakelijk rond:

  • ruimtelijke economie 
  • de ondersteuning van de Limburgse speerpuntsectoren: logistiek, zorgeconomie en cleantech.

Ruimtelijke economie

Inzake ruimtelijke economie onderneemt POM Limburg diverse acties en projecten voor de uitbouw van een voldoende en kwalitatief hoogstaand aanbod aan vestigingsruimte voor ondernemers. Dit gaat van de planning van ruimte om te ondernemen tot het effectief ontwikkelen van nieuwe bedrijventerreinen, het herstructureren van verouderde bedrijventerreinen en het benutten van ongebruikte bedrijfsgronden. POM Limburg schenkt daarbij bijzondere aandacht aan de ontwikkeling van duurzame bedrijventerreinen die enerzijds een hoogwaardige omgeving creëren voor ondernemers en werknemers en anderzijds in harmonie functioneren met de omgeving. Daarnaast participeert POM Limburg ook in een aantal vennootschappen en infrastructuren voor de creatie van bijkomende ruimte voor het bedrijfsleven zoals Bedrijvencentra Limburg, Wetenschapspark Limburg, Bioville, Brustem Bedrijvenpark en Energyville.

Ondersteuning van de Limburgse speerpuntsectoren

Naast de ondersteuning van het algemeen economisch beleid gericht op de verdere ontwikkeling van de Limburgse economie, onderneemt POM Limburg bijzondere maatregelen voor de ontwikkeling van de Limburgse speerpuntsectoren.

Dat zijn economische sectoren waarin de regio een zekere specialisatie heeft en die nog een reëel groeipotentieel hebben in de provincie. Vooral ter ondersteuning van de sectoren logistiek, zorgeconomie en cleantech voert POM Limburg diverse initiatieven en projecten uit. POM Limburg werkt geïntegreerd samen met het ERSV Limburg (Erkend Regionaal Samenwerkingsverband), wat uniek is in Vlaanderen, en werkt zeer nauw samen met de dienst Economie van de provincie Limburg. Hierdoor zitten overleg, voorbereiding, ondersteuning en uitvoering van het sociaal-economisch beleid in Limburg samen onder één dak.

Contactgegevens

POM Limburg/ERSV Limburg vzw
Kunstlaan 18
3500 Hasselt

tel. 011 30 02 00
e-mail info@ersvlimburg.be

Openingsuren

Het Provinciehuis is elke werkdag geopend van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur.

Sluitingsdagen

  • woensdag 1 november: Allerheiligen
  • donderdag 2 november: Allerzielen
  • van maandag 25 december tot en met maandag 1 januari 2018: collectieve sluiting