De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.

Strict noodzakelijke cookies
Deze cookies zijn strikt noodzakelijk om over de site te avigeren, of om te voorzien in door u aangevraagde faciliteiten.
Functionaliteitscookies
Deze cookies verbeteren van de functionaliteit van de website door het opslaan van uw voorkeuren.
Prestatiecookies
Deze cookies helpen om de prestaties van de website te verbeteren, waardoor een betere gebruikerservaring ontstaat.
Online surfgedrag gebaseerde reclame cookies
Deze cookies worden gebruikt om op de gebruiker toegesneden reclame en andere informatie te tonen.
Meer weten...

Europese projecten in kaart

kaart | lijst

Bokrijk: inkom openluchtmuseum en nieuw ontvangstpaviljoen

scope.project.field(title)

Drie behoeften worden onderkend: één nieuw centraal ontvangstpaviljoen voor het openluchtmuseum én de rest van het domein, waarbij ook het Engels park tussen het kasteel en het arboretum, in het betalend gedeelte zullen begrepen worden samen met het openluchtmuseum; erbetering van de twee inkompartijen van het openluchtmuseum, enerzijds geïntegreerd in het centraal ontvangstpaviljoen aan het kasteel, en anderzijds de verbouwing en uitbreiding van het bestaande kassagebouw; Upgrading van de bestaande onthaalaccomodatie en van de parking van Heers, en de inschakeling van het ‘poortgebouw uit Heers’ in het onthaal. Het project omvat volgende elementen: Uitbreiding van het betalend gedeelte; integratie van het Engels park tussen arboretum en openluchtmuseum in het betalend gedeelte, waardoor aanzienlijke mogelijkheden ontstaan tot het organiseren van betalende en derhalve controleerbare elementen. Men voorziet een uitbreiding van de omheining rondom het openluchtmuseum en verbonden met het arboretum; Inplanting van een centraal onthaalpaviljoen in de onmiddellijke nabijheid van het kasteel van Bokrijk; Optimaliseren van de informatie aan de bezoekers door de bouw van een ruim inkomgebouw aan het openluchtmuseum ter hoogte van het kasteel, waar de infobedienden en het wachterkorps gehuisvest zullen worden. Hieraan wordt tevens een ontvangslokaal met multimediamogelijkheden gekoppeld om een 50-tal bezoekers tezelfdertijd te informeren inzake het museum; Herbestemming van het wachtersgebouw als sanitaire ruimte; Aanpassing van de bestaande onthaalinfrastructuur aan de Bokrijklaan als een ‘open’ ontvangstgebouw en uitbreiding van het ‘Tolhuis uit Gelinden’ (kassa’s en slagbomen); herstructurering en uitbreiding van de parking aan de Bokrijklaan, zowel voor wagens als voor bussen.

Projectinformatie

Thema: ondernemerschap en economische zaken

Programma: Doelstelling 2 1997-1999

Startjaar: 1997

Financiën

Totale projectkosten: € 2.631.370,01

Europese subsidie: € 868.352,10

Geografische locatie project

Bokrijklaan 1
3600 Genk

Link naar dit project

bekijk dit project op de kaart


  • filter
    open collapsed menu
    collapse menu





Nieuws

woensdag, 10 juli 2019
voorstelling Expat Center Limburg bij POM Limburg
Met een hoge levenskwaliteit, uitstekende carrièremogelijkheden en een optimale geografische ligging binnen de kennisdriehoek Eindhoven, Aken en Leuven, heeft Limburg heel wat potentieel om...
maandag, 17 juni 2019
Kolenspoor richting mijnmuseum Beringen
De Europese Commissie gaat elk jaar op zoek naar inspirerende projecten die ondersteund worden door het cohesiefonds. De meest innoverende projecten worden bekroond met de RegioStars Awards. “De EU...
maandag, 17 juni 2019
Gedeputeerde samen met initiatiefnemers Digital Health House
De Limburgse bio-incubator BioVille (Diepenbeek) krijgt een Digital Health House. “In deze experimentele ruimte kunnen vanaf 2020 naar hartenlust innovatieve en disruptieve technologieën, IoT-toepassingen...